Optuženi Beslać tvrdi da nije pokušao ubiti sugrađanina

Nebojša Tomašević
Optuženi Beslać tvrdi da nije pokušao ubiti sugrađanina

Banjaluka - Darko Beslać (25) iz Prijedora optužen za pokušaj ubistva sugrađanina Slavka Ćurguza (29) negirao je krivicu u banjalučkom Okružnom sudu.

Optužnicu protiv Beslaća banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je 24. oktobra, a Okružni sud potvrdio 30. oktobra ove godine.

Prema navodima u optužnici, Beslać je Ćurguza pokušao da ubije 20. aprila ove godine u disko baru "Medžik" u prijedorskoj  ulici Miloša Obrenovića. Beslać je tada isjekao Ćurguza nožem po vratu i licu.

Napadu je prethodila svađa između Beslaća i Ćurguza nakon što su konobari rekli da se diskoteka zatvara. Beslać je u jednom trenutku izašao iz diskoteke te otišao do svoje kuće koja se nalazi u blizini. U optužnici se navodi da je iz garaže uzeo nož, vratio se u diskoteku i rekao "sve će vas brat poklati", te nož zabio u šank.

Zatim je prišao Ćurguzu i nožem mu nanio više posjekotina po vratu i licu. Konobari i ostali, koji su se zatekli u diskoteci, spriječili su Beslaća da ubije Ćurguza, nakon čega je optuženi pobjegao.

Beslać je priveden poslije dva dana skrivanja, a nakon ispitivanja je pušten da se brani sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana