Optužena da je nožem usmrtila supruga

Nebojša Tomašević
Optužena da je nožem usmrtila supruga

Sarajevo - Suđenje Enisi Eminović (20) iz Sarajeva, koja je optužena da je nožem ubila nevjenčanog supruga Smaju Hadžimusića (25), počelo je juče u sarajevskom Kantonalnom sudu.

Poslije pročitane optužnice tužilac Aida Topalović je istakla da smatra da ima dovoljno dokaza da je Eminovićeva počinila krivično djelo za koje se tereti.

Branilac Eminovićeve, advokat Omar Mehmedbašić je rekao da optužena nije imala namjeru da ubije Hadžimusića i da je ubistvu prethodio sukob.

- Odbrana će dokazati da optužena nije kriminalac, da događaju nije prethodila verbalna prepirka, kako stoji u optužnici, već fizički sukob - rekao je Mehmedbašić.

Prema navodima u optužnici, Eminovićeva je 1. aprila ove godine u popodnevnim časovima, u stanu koji je u vlasništvu Aldijana Dajdžića, nožem u grudi ubola nevjenčanog supruga Hadžimusića. On je od zadobijenih povreda preminuo istog dana u sarajevskom Univerzitetsko-kliničkom centru.

U optužnici se navodi da je ubistvu prethodila svađa između Eminovićeve i Hadžimusića.

Oni su se raspravljali o navodnom razlazu, te o tome kod koga će biti njihova dvogodišnja djevojčica.

Eminovićeva je uhapšena u bolnici "Koševo", gdje je otišla sa nevjenčanim suprugom Hadžimusićem nakon što ga je ubola. Policija je kasnije pronašla nož, čija je oštrica duga 11,5 centimetara, u sudoperu stana.

Predsjedavajući sudskog vijeća sarajevskog Kantonalnog suda Jasenko Ružić nastavak suđenja Eminovićevoj zakazao je za 4. avgust, kada će biti saslušana prva tri svjedoka optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana