Оптужена да је ножем усмртила супруга

Небојша Томашевић
Оптужена да је ножем усмртила супруга

Сарајево - Суђење Ениси Еминовић (20) из Сарајева, која је оптужена да је ножем убила невјенчаног супруга Смају Хаџимусића (25), почело је јуче у сарајевском Кантоналном суду.

Послије прочитане оптужнице тужилац Аида Топаловић је истакла да сматра да има довољно доказа да је Еминовићева починила кривично дјело за које се терети.

Бранилац Еминовићеве, адвокат Омар Мехмедбашић је рекао да оптужена није имала намјеру да убије Хаџимусића и да је убиству претходио сукоб.

- Одбрана ће доказати да оптужена није криминалац, да догађају није претходила вербална препирка, како стоји у оптужници, већ физички сукоб - рекао је Мехмедбашић.

Према наводима у оптужници, Еминовићева је 1. априла ове године у поподневним часовима, у стану који је у власништву Алдијана Дајџића, ножем у груди убола невјенчаног супруга Хаџимусића. Он је од задобијених повреда преминуо истог дана у сарајевском Универзитетско-клиничком центру.

У оптужници се наводи да је убиству претходила свађа између Еминовићеве и Хаџимусића.

Они су се расправљали о наводном разлазу, те о томе код кога ће бити њихова двогодишња дјевојчица.

Еминовићева је ухапшена у болници "Кошево", гдје је отишла са невјенчаним супругом Хаџимусићем након што га је убола. Полиција је касније пронашла нож, чија је оштрица дуга 11,5 центиметара, у судоперу стана.

Предсједавајући судског вијећа сарајевског Кантоналног суда Јасенко Ружић наставак суђења Еминовићевој заказао је за 4. август, када ће бити саслушана прва три свједока оптужбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана