Odbačena žalba u predmetu Gribaltar zbog kašnjenja tužioca

Srna
Odbačena žalba u predmetu Gribaltar zbog kašnjenja tužioca

Sarajevo - Sud BiH je, zbog kašnjenja tužioca, kao neblagovremenu odbacio žalbu na presudu u predmetu "Gibraltar" kojom su Stipe Prlić i Zoran Bakula oslobođeni krivice za zloupotrebu položaja i primanje dara, a Neven Kulenović za davanje dara i drugih oblika koristi.

Iz Tužilaštva BiH rekli su Birnu da je žalba na prvostepenu presudu u predmetu "Gibraltar" odbačena kao neblagovremena, te da je zbog toga protiv postupajućeg tužioca Miroslava Janjića pokrenut disciplinski postupak.

Prvostepenom presudom iz novembra prošle godine, Prlić, bivši predsjednik Uprave Javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije /HT/ Mostar, i Bakula, kao član Uprave HT-a, oslobođeni su krivice da su kao najpovoljnijeg ponuđača izabrali marketinšku agenciju SV-RSA iz Sarajeva, koja je vlasništvu Kulenovića, u okviru postupka javne nabavke za zakup medija, iako ta firma nije imala najbolju ponudu.

Kulenović, kao vlasnik i direktor ove firme, oslobođen je krivice da je kao dar isplatio na Bakulin račun 386.256 KM, a na Prlićev račun iznos od 331.513 KM.

Iz Tužilaštva su rekli da je nastavljen rad na drugom dijelu predmeta "Gibraltar" koji je dodijeljen u rad drugom tužiocu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana