Odbačen prijedlog pritvora mladićima iz Gradiške

nezavisne.com
Odbačen prijedlog pritvora mladićima iz Gradiške

Banjaluka, Gradiška - Okružni sud u Banjaluci nije prihvatio prijedlog mjere prtvora koju je preložio postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja Steve Guskića (25), Miroslava Popovića (33) i Luke Šinika (26) iz Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da su počinili obljubu nad nemoćnim licem, sugrađankom M.Z. (23).

Kako je “Nezavisnim” potvrđeno iz Suda, prijedlog OJT Banjaluka, za određivanje pritvora osumnjičenima S.G, M.P. i L.Š, odbijen kao neosnovan.

“Okružni javni tužilac u pismenom prijedlogu nije iznio prihvatljive argumente u pogledu postojanja osnovane sumnje kao opšteg uslova za određivanje pritvora, niti su konkretizovane i argumentovane bilo kakve okolnosti u pogledu postojanja posebnih razloga za pritvor propisanih odredbama člana 197. stav 1. tačke b) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske”, navode iz Suda.

Tužilac je banjalučkom Okružnom sudu predložio mjeru pritvora zbog bojazni da bi boravknom na slobodi mogli uticati na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Naime, javnost je zgrozila selfi fotografija na kojoj trojica obučenih mladića u automobilu poziraju sa golom sugrađankom M.Z. koja je inače završila specijalnu školu i osoba je sa poteškoćama u razvoju.

Djevojka je ranije bila konobarica, a u ovoj lokalnoj zajednici sva lica skoro svima su poznata.

Popović i Guskić nisu poznati policiji zbog činjenja krivičnih djela, dok Šinik iza sebe ima tešku krađu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana