Новчана казна за напад на полицајца у Фочи

Небојша Томашевић
Новчана казна за напад на полицајца у Фочи

Бањалука - Иван Цицмил из Фоче осуђен је у бањалучком Окружном суду на новчану казну од 2.000 марака јер је напао и ударио полицајца.

У пресуди се наводи да је Цицмил 6. августа прошле године напао полицајце испред угоститељског објекта "Ванила" у Принциповој улици у Фочи. Све се десило пола часа иза поноћи када је полиција дошла на интервенцију, јер је пријављено да је он пијан реметио ред и мир.

Када је патрола дошла на мјесто догађаја Цицмил је пластичном столицом лупао по асфалту с намјером да је сломи те се понашао агресивно. Када су га полицајци упозорили да то не чини, он је насрнуо на једног од њих и ударио га песницом у главу. Нанио му је повреду испод лијевог ока. Након тога Цицмил је савладан и одведен у полицијску станицу на испитивање.

Оптужницу против њега подигло је Републичко тужилаштво 9. јуна ове године и он се бранио са слободе. Цицмил је дужан да казну плати у року од три мјесеца, а ако то не уради, она ће бити претворена у затвор. Према пресуди за сваких неплаћених 100 марака казне биће му одређен дан затвора, што значи да ће осуђени ако не плати казну морати да проведе 20 дана иза решетака.

Напади на полицију све чешћа су појава у Републици Српској, а у бањалучком Окружном суду тренутно се воде још два случаја на основу оптужница за напад на службену особу у вршењу службене дужности. Недавно је у Градишци забиљежен несвакидашњи случај када је Зоран Д. из Српца пијан напао и ујео полицајца након што је учествовао у саобраћајној несрећи. Током маја забиљежена су два напада на полицајце које су насилници гађали чашама и флашама и прскали сузавцем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана