Nestao snimak razgovora inspektora i dilera?

Nebojša Tomašević
Nestao snimak razgovora inspektora i dilera?

Banjaluka - Ni Specijalno tužilaštvo RS ni Okružni sud, a ni Okružno tužilaštvo ne znaju gdje se nalazi audio-snimak razgovora između dilera droge Aleksandra Ninkovića i policajca Slavka Đurića. Inače, Đurić je svjedok Tužilaštva u procesu protiv banjalučkih inspektora koje terete za trgovinu drogom.

Ovaj snimak kao dokaz odbrane juče je u banjalučkom Okružnom sudu zatražio advokat optuženog Ognjena Stijaka, Marinko Brkić.

Osim Stijaka, za organizovanu trgovinu drogom sudi se Srđanu Raduloviću i Marku Kovačeviću, kao i još petorici inspektora za druga krivična djela.

Predsjednik sudskog vijeća Snježana Kudrić kazala je da je sud već tražio snimak i transkript razgovora.

- Od banjalučkog Okružnog i Specijalnog tužilaštva RS smo dobili odgovor da ga nemaju. Ponovo ćemo taj snimak tražiti da vidimo gdje je završio - rekla je sudija Kudrić.

Na snimku razgovora između Đurića i Ninkovića navodno se govori o prodaji droge kao i o pojedinim optuženim inspektorima.

Advokat Brkić je podsjetio da je glavni republički tužilac Želimir Lepir 4. maja izjavio da se snimak nalazi u Specijalnom tužilaštvu RS. U ovom tužilaštvu, pak, tvrde da snimak nije kod njih. Tužilac Mitrović na jučerašnjem ročištu je još istakao da će kao dokaz uložiti rješenje o obustavi istrage protiv Ninkovića zbog pravljenja lažnog "Fejsbuk" profila optuženog Stijaka.

Specijalno tužilaštvo tereti Kovačevića, Radulovića i Stijaka da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Ostalih pet policijskih inspektora optuženi su za iznude iskaza, falsifikovanje isprava, povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana