Нестао снимак разговора инспектора и дилера?

Небојша Томашевић
Нестао снимак разговора инспектора и дилера?

Бањалука - Ни Специјално тужилаштво РС ни Окружни суд, а ни Окружно тужилаштво не знају гдје се налази аудио-снимак разговора између дилера дроге Александра Нинковића и полицајца Славка Ђурића. Иначе, Ђурић је свједок Тужилаштва у процесу против бањалучких инспектора које терете за трговину дрогом.

Овај снимак као доказ одбране јуче је у бањалучком Окружном суду затражио адвокат оптуженог Огњена Стијака, Маринко Бркић.

Осим Стијака, за организовану трговину дрогом суди се Срђану Радуловићу и Марку Ковачевићу, као и још петорици инспектора за друга кривична дјела.

Предсједник судског вијећа Сњежана Кудрић казала је да је суд већ тражио снимак и транскрипт разговора.

- Од бањалучког Окружног и Специјалног тужилаштва РС смо добили одговор да га немају. Поново ћемо тај снимак тражити да видимо гдје је завршио - рекла је судија Кудрић.

На снимку разговора између Ђурића и Нинковића наводно се говори о продаји дроге као и о појединим оптуженим инспекторима.

Адвокат Бркић је подсјетио да је главни републички тужилац Желимир Лепир 4. маја изјавио да се снимак налази у Специјалном тужилаштву РС. У овом тужилаштву, пак, тврде да снимак није код њих. Тужилац Митровић на јучерашњем рочишту је још истакао да ће као доказ уложити рјешење о обустави истраге против Нинковића због прављења лажног "Фејсбук" профила оптуженог Стијака.

Специјално тужилаштво терети Ковачевића, Радуловића и Стијака да су организовано препродавали дрогу од краја 2010. до октобра 2013. године. Осталих пет полицијских инспектора оптужени су за изнуде исказа, фалсификовање исправа, повреду људског достојанства и злоупотребу положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана