Несавјесни возач из Рибника 26 мјесеци иза решетака

Небојша Томашевић
Несавјесни возач из Рибника 26 мјесеци иза решетака

Бањалука - Душко Ђукић (25) из Рибника осуђен је у бањалучком Окружном суду на двије године и два мјесеца затвора због тога што је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо његов познаник и друг Бранислав Ћу­к (23), а лакше повријеђене четири особе.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је он закључио са Окружним јавним тужилаштвом у Бањалуци.

Вијеће Окружног суда прихватило је споразум и изрекло пресуду којом је Ђукић обавезан и на плаћање трошкова поступка од 1.700 марака.

Према пресуди, Ђукић је несрећу скривио 22. септембра 2014. године када је "голфом 2" слетио с пута у селу Драгорај код Рибника. У "голфу" су били погинули Ћук, затим Рајко (23) и његова супруга Божана Гатарић (18), Ђурађ и Марко Кевац који су лакше повријеђени. Наведено је да је Ђукић у вријеме несреће возио пијан и да је у крви имао 1,64 промила алкохола.

- Осим тога, возио је недозвољеном брзином од око 82 километра на час. На том дијелу пута брзина саобраћајним знаком ограничена је на 50 километара на час. Усљед свих тих околности дошло је до несреће. Ђукић се "голфом" кретао из правца Чађавице ка Кључу и доласком у Драгорај у једној кривини изгубио је контролу над возилом. Ударио је два пута у банкину поред и возило се преврнуло. Ћук је тад задобио тешке повреде од којих је преминуо у болници - наведено је у пресуди.

Образлажући пресуду судија Олга Пантић казала је да вјерује да ће изречена казна утицати на оптуженог, али и друге да не чине оваква кривична дјела.

Ђукић се у суду прије изрицања пресуде извинио породици настрадалог Ћука и рекао да се каје за све што је урадио.

Настрадали Ћук био је студент Природно-математичког факултета у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана