Наставак суђења Сањину Сефићу: Очеви страдалих дјевојака затражили одштету

  Наставак суђења Сањину Сефићу: Очеви страдалих дјевојака затражили одштету 20.04.2017 16:26 | klix.ba

Сарајево - У Кантоналном суду у Сарајеву данас је одржано рочиште Сањину Сефићу којег се терети да је 10. октобра прошле године аутомобилом усмртио Селму Агић и Едиту Малкоч, након чега је побјегао с мјеста несреће. На почетку суђења очеви страдалих дјевојака Амир Агић и Енес Малкоч су казали да ће тражити новчану одштету.

Нису се изјаснили о износу одштете коју ће затражити. Сањин Сефић је очевима страдалих дјевојака изразио саучешће рекавши да му је жао и да се каје због онога што се десило. Осим њега, саучешће је изразио и Сауд Нишић, који се уз Сару Сефић, Дину Алића и Амара Салиховића, терети да је помогао Сањину Сефићу да побјегне из БиХ.


Свједок Фикрета Хаџиавдић је казала да је у тренутку несреће била с ћерком и двоје унука у аутомобилу, те да се из Семизовца враћала према Грбавици. Додала је да поред аутомобила њене кћерке у другим тракама није било других возила. Рекла је да је видјела двије дјевојке како прелазе улицу на пјешачком прелазу и воде се под руку. У једном тренутку се окренула и чула је да је нешто пукло. Тада је видјела дјевојку у смеђој јакни како лежи. Не зна које је свјетло у том тренутку било на семафору за пјешаке.

Кренула да помогне дјевојкама, али ју је ћерка зауставила. Након што су се удаљиле, о несрећи су обавијестиле полицајца који је стајао на тротоару. Њена кћерка је касније отишла у полицију и дала изјаву о догађају.

У свом свједочењу Хаџиавдић је изјавила како су у тренутку несреће у правцу дјевојака прошла два аутомобила - једно свјетлије и једно тамније, али да она не зна које су марке и које од њих је ударило дјевојке.

У наставку рочишта свједочио је Махир Суљевић који је рекао да је Сефић након несреће дошао у касино клуб у Ложионичкој 9, а у којем Суљевић ради као благајник. Њих двојица се познају јер је Сефић раније радио у том касину. Сефић је по доласку тражио да телефонира и Суљевић му је дао телефон касина.

Сефић је обавио позив и био је видно нервозан, све вријеме је лупкао по аутомату, али није играо. Након тога је затражио да му позову такси. Суљевић не зна колико је дуго Сефић био у касину, али претпоставља да је био око 20 или 25 минута. Истакао је како не зна ко је власник касина, али да је његов непосредни шеф Јасмин Сефић, отац Сањина Сефића.

Наредно рочиште је заказано за 18. мај у 9 часова када ће свједочити Бењамин Черкез, Азра Драгановић и Мирсад Пољо.

Отац страдале Едите Малкоч Енес Малкоч казао је након суђења да нема коментар на изјаву саучешћа, док је отац Селме Агић Амир Агић рекао како изјава није искрена и да је Сефић требао помоћи дјевојкама, а не побјећи након несреће. Поручили су да ће се борити до краја за правду и да ће, ако буде потребно, продати све и доћи са шаторима испред суда да се боре за своје ћерке.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица