Narko-dilerima na teret stavljene nove mušterije

Nebojša Tomašević
Narko-dilerima na teret stavljene nove mušterije

Banjaluka - Republički tužilac Dragica Glušac precizirala je optužnicu protiv Ognjena Brankovića i još pet lica optuženih za šverc kokaina pa su im sada na teret stavljena još tri klijenta kojima su prodavali drogu.

Osim Brankovića, u ovom slučaju optuženi su suspendovani radnik banjalučkog preduzeća "Akvana" i bokserski sudija Jelenko Tamburić (53), njegova supruga Vesna (60), njen sin Vedran Bodiroža (32), Nebojša Mikić (39) iz Banjaluke i Nedžad Omerović (45) iz Broda.

Preciziranje optužnice, kako je to nazvala Gluščeva, izazvalo je veliku polemiku sa advokatima optuženih koji smatraju da zakon ne poznaje termin preciziranje optužnice.

Branilac Bodirože Marko Mikeš kazao je da je neprofesionalno da se optužnica mijenja na kraju suđenja i dodaju nove osobe iako se za njih znalo od početka.

- Tužilac je te osobe kojima su optuženi navodno prodavali drogu mogao uvrstiti u činjenični opis i pri podizanju optužnice ako je imao dokaze. Nije jasno zašto se to sada radi - kazao je Mikeš.

Prema optužnici, pomenuta šestorka je djelovala kao zločinačko udruženje koje je od juna 2015. do marta 2017. godine kontinuirano prodavalo kokain na području Banjaluke. Drogu je nabavljao Branković, a prodaju su dogovarali putem telefona i u tim dogovorima za kokain su upotrebljavali šifre kao što su "gume", "bjelan", "gudro", "bombonice". Preciziranjem optužnice na teret im je stavljeno da su, između ostalog, drogu prodavali Ivanu J., Milanki E. i Darku S. Jelenka optužnica tereti i za nedozvoljenu trgovinu jer je nelegalno nabavio i na radnom mjestu u Gradskom olimpijskom bazenu Banjaluka držao medicinske tablete "ksalol" radi ilegalne prodaje. Dokazni postupak u ovom slučaju je završen, a iznošenje završnih riječi zakazano je za kraj januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana