Нападачу на полицајца три мјесеца затвора

Небојша Томашевић
Нападачу на полицајца три мјесеца затвора

Бањалука - Ђорђе Вуковић (24) из Гацка осуђен је у бањалучком Окружном суду на три мјесеца затвора због напада на полицајца Предрага Крстојевића, који му је иначе рођак.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Вуковић закључио са Републичким тужилаштвом. Тај споразум прихватио је судија Пане Гаврић, који је и изрекао казну.

У пресуди се наводи да је Вуковић напао Крстојевића 28. августа прошле године незадовољан јер му је рођак издао прекршајни налог због саобраћајног прекршаја.

- Вуковић је након тога отишао пред Полицијску станицу у Гацку и прво почео да вријеђа полицију, а потом и пријети Крстојевићу. Говорио му је: "Убићу те, згазићу те, пребићу те. Приђи да те згазим." Након тога је пришао полицајцу и  ухватио га за ревер, али су га у даљем нападу спријечили остали полицајци - наведено је у пресуди.

Образлажући споразум на основу којег је и изречена пресуда, тужилац Светланка Бијелић казала је да сматра да ће се постићи сврха кажњавања.

- Приликом одлучивања о висини казне коју смо прописали у споразуму Тужилаштво се руководило тиме да је он млад, да се каје и да оштећени не тражи надокнаду штете. Отежавајуће је цијењена чињеница што је осуђиван за исто дјело - рекла је тужилац Бијелић.

Вуковићев адвокат Јасминка Јовишевић такође сматра да ће се изреченом казном постићи сврха кажњавања.

Незванично сазнајемо да је Вуковић прије напада на полицајца возио нерегистрован аутомобил.

Иначе, Вуковић је у Основном суду у Требињу прошле године осуђен на новчану казну од 1.000 марака због напада на службену особу. У истом суду осуђен је и због насилничког понашања и то на новчану казну од 300 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана