Napadač nožem na psihijatrijskom vještačenju

Nebojša Tomašević
Napadač nožem na psihijatrijskom vještačenju

Banjaluka - Vještak psihijatar uradiće psihijatrijsko vještačenje Stefana Stupara (21), optuženog da je nožem pokušao da ubije trojicu komšija, kako bi se utvrdilo da li je on djelo počinio u afektu i stanju sužene svijesti ili s direktnim umišljajem.

Odlučeno je ovo u banjalučkom Okružnom sudu na ponovljenom suđenje Stuparu. Proces se ponavlja nakon što je Vrhovni sud RS ukinuo prvostepenu presudu kojom je Stupar bio osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva. Vještačenje Stupara biće urađeno po zahtjevu njegovog advokata Mirka Dabića.

Osim Stupara, istom presudom zbog učestvovanja u tuči bio je osuđen i njegov očuh Bojan Malinović (51) na pola godine zatvora.

Vijeće Okružnog suda Banjaluka odlučilo je da prihvati sve ranije izvedene dokaze u ovom slučaju i da se oni ponovo ne izvode. Stuparu i Malinoviću prvostepena presuda je izrečena u banjalučkom Okružnom sudu 9. decembra prošle godine. Ovu presudu na osnovu žalbe odbrane Vrhovni sud RS ukinuo je 22. marta ove godine i slučaj vratio na novo suđenje. Prema optužnici, oni se terete da su 27. avgusta prošle godine oko 20.30 časova napali komšije Miladinka Savičića (42), Mirka Jovića (55) i Zorana Malinovića (53).  Svemu je prethodila svađa optuženih sa Jovićem i Zoranom Malinovićem. Tokom tuče Stupar je uzeo dva noža i izbo Jovića, Savičića i Zorana Malinovića, ispred čije kuće se sve i odigralo u selu Draganić Podovi kod Šipova. Stupar je Joviću i Savičiću nanio teže povrede i osuđen je za pokušaj njihovog ubistva, dok je Zoranu Malinoviću nanio lakše tjelesne povrede. Bojan Malinović je u ovoj tuči gurnuo Jovića i lopatom udario Zorana Malinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana