Нападач ножем на психијатријском вјештачењу

Небојша Томашевић
Нападач ножем на психијатријском вјештачењу

Бањалука - Вјештак психијатар урадиће психијатријско вјештачење Стефана Ступара (21), оптуженог да је ножем покушао да убије тројицу комшија, како би се утврдило да ли је он дјело починио у афекту и стању сужене свијести или с директним умишљајем.

Одлучено је ово у бањалучком Окружном суду на поновљеном суђење Ступару. Процес се понавља након што је Врховни суд РС укинуо првостепену пресуду којом је Ступар био осуђен на четири године и 10 мјесеци затвора због покушаја убиства. Вјештачење Ступара биће урађено по захтјеву његовог адвоката Мирка Дабића.

Осим Ступара, истом пресудом због учествовања у тучи био је осуђен и његов очух Бојан Малиновић (51) на пола године затвора.

Вијеће Окружног суда Бањалука одлучило је да прихвати све раније изведене доказе у овом случају и да се они поново не изводе. Ступару и Малиновићу првостепена пресуда је изречена у бањалучком Окружном суду 9. децембра прошле године. Ову пресуду на основу жалбе одбране Врховни суд РС укинуо је 22. марта ове године и случај вратио на ново суђење. Према оптужници, они се терете да су 27. августа прошле године око 20.30 часова напали комшије Миладинка Савичића (42), Мирка Јовића (55) и Зорана Малиновића (53).  Свему је претходила свађа оптужених са Јовићем и Зораном Малиновићем. Током туче Ступар је узео два ножа и избо Јовића, Савичића и Зорана Малиновића, испред чије куће се све и одиграло у селу Драганић Подови код Шипова. Ступар је Јовићу и Савичићу нанио теже повреде и осуђен је за покушај њиховог убиства, док је Зорану Малиновићу нанио лакше тјелесне повреде. Бојан Малиновић је у овој тучи гурнуо Јовића и лопатом ударио Зорана Малиновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана