На суђењу за убиство Мирослава Лазаревића тужилац понудила незаконите доказе

Н. Т.
На суђењу за убиство Мирослава Лазаревића тужилац понудила незаконите доказе

Бањалука - Републички тужилац Драгица Глушац доставила је јуче бањалучком Окружном суду неовјерена документа из истраге о убиству Мирослава Лазаревића као доказе али их је судско вијеће одбило да прими.

У овом случају по други пут суди се Саши Видовићу (37) из Бијељине и Александру Булатовићу (33) из Бањалуке. Браниоци Русмир Каркин, Милан Петковић и Мирко Дабић истакли су да су докази које тужилац предлаже незаконити.

Свој поступак достављања  докумената без печата правдала је чињеницом да за њих постоје како је рекла пропратни овјерени акти. Међутим, те акте  није приложила суду као доказ нити их је имала код себе. Судско вијеће је прихватио приговоре одбране и одбило да прихвати документа која је предала тужитељица Глушац. Ријеч је о записнику о увиђају убиства Лазаревића и скици листа мјеста као и записнику увиђаја на мјесту паљења BMW X5 којим су према оптужници побјегле убице, али и другој документацији. Глушћева је прокоментарисала да сматра да су ови докази законити и да их је требало прихватити.

- Увијек се достављало тако јер у пропратним актима написано је о чему се ради - рекла је Глушчева.

Судија Пане Гаврић на ту констатацију зачуђено је упитао да ли се достављају неовјерена документа те истакао да пропратни акти нису доказ.

Булатовића и Видовића терете да су Лазаревића усмртили 16. октобра 2016. године када су на њега два часа иза поноћи испалили 24 хица из аутоматске пушке док се возио у “голфу 7” у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву.  Поново им се суди јер је Врховни суд РС укинуо ранију пресуду Окружног суда којом су били осуђени на укупно 39 година затвора -  Булатовић на 19, а Видовић на 20 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана