Мулић познаника намјерно ударио аутомобилом

Небојша Томашевић
Мулић познаника намјерно ударио аутомобилом

Сарајево - Елдин Мулић (27) из Сарајева осуђен је у сарајевском Кантоналном суду на четири године затвора јер је покушао да убије суграђанина Суљу Плању тако што га је намјерно ударио аутомобилом "нисан".

Истом одлуком Мулићу је судско вијеће продужило притвор.

Ово је био поновљен поступак након што је Врховни суд ФБиХ укинуо првостепену пресуду из јуна прошле године и случај вратио на почетак. Мулић је тада био осуђен на шест година затвора.

Новом пресудом изречена му је затворска казна испод законом предвиђеног минимума од пет година за овакво кривично дјело. Судско вијеће је то образложило чињеницом да је вјештак утврдио да је у моменту извршења кривичног дјела Мулић био смањено урачунљив.

 - Мања казна од четири године није могла да му буде изречена јер је Мулић раније осуђиван. Одбачен је приједлог одбране да се осуђеном укине притвор јер је вијеће оцијенило да раније казне на њега нису дјеловале позитивно, а и у моменту када је починио дјело био је на условној казни - казала је предсједавајућа судског вијећа судија Индира Јахић.

Према пресуди, Мулић је 16. априла 2015. у сарајевској улици Кошево возилом "нисан" намјерно ударио Плању, који је том приликом тешко повријеђен.

У пресуди се наводи да је сједио у аутомобилу и чекао да се Плања појави. Након што се он појавио и закорачио на улицу, Мулић је возило нагло стартовао и кренуо право на њега те га ударио. Након тога је побјегао, али полиција га је убрзо сустигла и ухапсила.

Мулић и Плања се познају и између њих је и прије покушаја убиства било сукоба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана