Мујчиновић се није бранио од убице

Небојша Томашевић
Мујчиновић се није бранио од убице

Бањалука - Александар Мујчиновић Аки (44) највјероватније се није бранио док га је ножем убадала бивша дјевојка Кристина Јовковић (32) која је оптужена за убиство.

Ово је претпоставка специјалисте судске медицине Жељка Карана који је урадио обдукцију тијела страдалог.

Током изношења обдукционог налаза у судници бањалучког Окружног суда оптужена Јовковићева је плакала.

- Утврдио сам потпуно одсуство одбрамбених рана а 11 убода, што отвара питања: зашто се није бранио, да ли је био под утицајем алкохола, наркотика или је спавао? То не знам. Индикативно је да има много рана, а да нема одбрамбених. Те ране се могу нанијети и у кратком периоду ако се дјелује у афективном стању - рекао је Каран.

Истакао је да је Мујчиновић трпио велике болове прије него што је умро.

- Непосредан узрок смрти је масовно унутрашње искрварење. Требало је времена да он искрвари, а за то вријеме је трпио интензивне болове. Добити 11 убода… То дефинитивно боли - казао је Каран те додао да се овдје ради о "насилној и убилачкој смрти".

Према његовим ријечима, оптужена и њена жртва могли су да буду у различитим положајима током напада, али су морали да буду удаљени једно од другог бар за дужину шаке и ножа. Јуче је изнесен и гинеколошки и налаз медицинског прегледа оптужене Јовковићеве. Међутим, током свједочења вјештака искључена је јавност па није познато да ли је она имала повреде и какве су биле.

Јовковићева је оптужена да је Мујчиновића убила у ноћи између 18. и 19. новембра прошле године када га је 11 пута убола кухињским ножем. Злочин је покушала да прикрије па је тијело пренијела у другу собу, дјелимично га замотала у ПВЦ врећице и закључала собу. Тек 20. новембра је све пријавила својој мајци, а затим су обавијестили полицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана