Младићу 15 година робије због убиства радника обезбјеђења

Срна
Младићу 15 година робије због убиства радника обезбјеђења

Тузла - Алмин Алић (27) из Бановића у Кантоналном суду у Тузли осуђен је на јединствену казну од 15 година и девет мјесеци затвора због убиства радника обезбјеђења ресторана "Сунце" Халила Авдибашића, те поврјеђивања још једног радника обезбјеђења и напада на полицију.

Из тужилаштва ТК-а је саопштено да је Алић осуђен за убиство, покушај убиства, напад на службену особу у вршењу послова безбједности и оштећење туђе ствари.

- У казну затвора за поменута кривична дјела Алићу је урачуната и казна од годину затвора из опозване условне осуде за кривично дјело које је починио 2013. године - саопштило је тужилаштво ТК-а.

Према пресуди Алић је Авдибашића напао 14. фебруара 2017. године око поноћи у ресторану "Сунце" у мјесту Крижаљка код Живиница. Прво га је пошприцао сузавцем и онеспособио, а затим ножем убо више пута у предјелу грудног коша и подлактице. Авдибашић је преминуо на путу до Дома здравља у Живиницама. Такође Алић је том приликом напао и другог радника обезбјеђења у ресторану, који је покушао да одбрани колегу, те га ножем посјекао по руци. Алић је у свом нападачком походу разбио и задње вјетробранско стакло на аутомобилу у којем су Авдибашића возили до Службе хитне медицинске помоћи у Живиницама.

Након тога је побјегао у непознатом правцу, да би се након неког времена сам аутомобилом довезао до Дома здравља у Живиницама, јер је и он био повријеђен.

Ту су га нашли припадници Полицијске управе Живинице и приликом његовог хапшења напао је полицајца и ударио га песницом у главу. Након тога Алића су полицајци успјели да савладају и ставе му лисице на руке.

Према незваничним информацијама, свему овоме претходила је свађа Алића с гостима у ресторану "Сунце" и он је Авдибашића напао јер га је он покушао смирити.

Н. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана