Misteriozni džip bez svjetala uočen prije pucnjave u Istočnom Sarajevu

Nebojša Tomašević
Misteriozni džip bez svjetala uočen prije pucnjave u Istočnom Sarajevu

Banjaluka - Svjedoci Republičkog tužilaštva Nemanja Simeunović i Boris Obradović juče su u banjalučkom Okružnom sudu ispričali da su prije ubistva Miroslava Lazarevića u Beogradskoj ulici u Istočnom Sarajevu primijetili crni džip, koji ih je skoro izgurao sa puta.

Oni su svjedočili u nastavku suđenja Saši Vidoviću (35) iz Bijeljine i Aleksandru Bulatoviću (31) iz Istočne Ilidže, optuženima da su likvidirali Lazarevića. Obradović je kazao da pretpostavlja da je riječ o BMW-u X5 te da nije vidio osobe u vozilu.

- U noći između 15. i 16. oktobra vraćao sam se "golfom 5" iz grada i sa mnom je bio Obradović. Taj džip se kretao bez svjetala i bio je prešao na moju stranu, tako da sam morao bježati udesno. Smatrali smo da je u pitanju neki pijanac i nismo obraćali pažnju, a nisam vidio ko je u vozilu. Kada sam stigao kući kasnije sam čuo pucnjavu - rekao je Simeunović, koji živi u blizini kuće ubijenog Lazarevića.

Svjedočio je i vještak protivpožarne zaštite Fehret Ibrak, koji je kazao da je BMW X5, koji su prema optužnici koristile ubice Lazarevića, namjerno zapaljen. Odbrana optuženih prigovorila je svjedocima i vještaku smatrajući da predočeni dokazi ne dokazuju optužbe.

Prema optužnici Vidović i Bulatović su organizovali ubistvo Lazarevića 16. oktobra prošle godine u Beogradskoj ulici. Kada je on automobilom "golf 7" usporio kod ležećeg policajca na njega su iz automatske puške ispalili 24 hica i usmrtili ga.

Suđenje su obilježile i "varnice" između tužioca Dragice Glušac i njenog pomoćnika Darka Josipovića. Tokom pregleda foto-dokumentacije, dokaza i saslušanja svjedoka Josipović je nadređenoj sugerisao šta da govori, ispravljao njene navode, a vidno iznerviran čak je i jednom opsovao kada je pogrešno pročitala registarske oznake s jedne fotografije. To je izazvalo smijeh optuženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana