Milan Reljić ponovo svjedoči

ATV
Milan Reljić ponovo svjedoči

Banjaluka - Milan Reljić, krunski svjedok Tužilaštva, ponovo će biti saslušan u predmetu Trezor za pljačku više od dva miliona maraka. Tužilac Živana Bajić tome se protivila, ali je Sudsko vijeće Okružnog suda Banjaluka prihvatilo prijedlog odbrane.

U sudnici, ipak, neće biti novog saslušanja Dalibor Marića, svjedoka sa imunitetom koji je učestvovao u pljački više od milion maraka iz Komercijalne banke.

“Većina odbrane je predložila saslušanje ovog svjedoka ponovo. Reljić Milana ćemo mi pozvati kao svjedoka, s tim da ovaj svjedok neće biti ispitan na one okolnosti koje su bile predmet direktnog i unakrsnog ispitivanja, osim onih drugih koje nisu bile,” rekla je Snježana Kudrić, predsjednik Sudskog vijeća Okružnog suda u Banjaluci.

Milan Reljić je lažno svjedočio i treba da bude krivično gonjen – prigovorila je u sudnici Jasminka Jovišević, odbrana Tomislava Kneževića. U dokaze ulaže i zapisnike sa glavnog pretresa gdje je Reljić saslušan kao optuženi, i zapisnik kada je ispitan kao svjedok.  

“To će biti materijalni dokazi odbrane Knežević Tomislava, a u cilju dokazivanja da je Reljić lagao na glavnom pretresu, da je lagao tužiocu 2015. godine,” kaže Joviševićeva.  

Siniši Straživuku, Jovici Karaću, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Đorđu Ćulumu, Aljoši Galiću i Željki Pavloviću sudi se za  organizovan i kriminal od 2008. do 2011. godine na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa.  Najveći plijen su odnijeli u pljački Komercijalne banke u centru Banjaluke.

Nakon dvomjesečne pauze, sedmorka će ponovo zasjesti u optuženičke klupe. Na sljedećem ročištu otpočeće ispitivanje svjedoka koje je predložila odrana optuženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana