Mićić ucjenjivan otmicom djeteta?

Nebojša Tomašević
Mićić ucjenjivan otmicom djeteta?

Sarajevo - Mladen Mićić iz Bijeljine, optužen za organizovani kriminal u predmetu "Lutka", izjavio je juče u Sudu BiH da su ga optuženi Slaviša Bobar i njegovi saradnici ucjenjivali otmicom djeteta za pomoć pri pljački transporta 1,8 miliona maraka Pavlović banke.

Mićić, kojeg optužnica tereti da je pljačkašima dao podatke o vremenu i načinu transporta novca, rekao je da on te informacije nikada nije imao.

- Od majke koja je radila kao šef trezora u Pavlović banci  slučajno sam čuo da je transport novca loše obezbijeđen. To sam nesmotreno spomenuo Bobaru, s kojim sam zajedno radio  i još nekim ljudima koji su bili u društvu. Kazao sam im da mi je majka u opasnosti jer se novac loše transportuje. Poslije tog razgovora Bobar mi je tražio da mu odam način transporta novca i rekao se pljačka "mora završiti". Zaprijetio mi je da će mi oteti dijete, pa će im moja majka morati dati informacije - ispričao je  Mićić.

Dodao je da se tada posvađao s Bobarom i s njim prekinuo saradnju, te da mu ništa nije rekao.

Istakao je da prvooptuženog u ovom slučaju, bivšeg radnika Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bojana Cvijana, nije znao do početka suđenja. Optužnica u predmetu "Lutka" podignuta je 2013. godine protiv 32 osobe i kasnije je tokom postupka razdvojena u dvije grupe. Nekoliko optuženih je ranije priznalo krivicu, među kojima i Bobar, koji je osuđen na godinu zatvora. Među optuženima u ovom slučaju je i poznati kriminalac Darko Elez. Osim pljačke 1,8 miliona maraka  iz Pavlović banke, optuženi se terete za pljačku PBS banke i Pošte u Sarajevu, te za više ubistava, između ostalih: Borisa Govedarice, Vladimira Mačara, Zorana Čarlame Goluba, kao i pokušaj ubistva Đorđa Ždrala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana