Мићић уцјењиван отмицом дјетета?

Небојша Томашевић
Мићић уцјењиван отмицом дјетета?

Сарајево - Младен Мићић из Бијељине, оптужен за организовани криминал у предмету "Лутка", изјавио је јуче у Суду БиХ да су га оптужени Славиша Бобар и његови сарадници уцјењивали отмицом дјетета за помоћ при пљачки транспорта 1,8 милиона марака Павловић банке.

Мићић, којег оптужница терети да је пљачкашима дао податке о времену и начину транспорта новца, рекао је да он те информације никада није имао.

- Од мајке која је радила као шеф трезора у Павловић банци  случајно сам чуо да је транспорт новца лоше обезбијеђен. То сам несмотрено споменуо Бобару, с којим сам заједно радио  и још неким људима који су били у друштву. Казао сам им да ми је мајка у опасности јер се новац лоше транспортује. Послије тог разговора Бобар ми је тражио да му одам начин транспорта новца и рекао се пљачка "мора завршити". Запријетио ми је да ће ми отети дијете, па ће им моја мајка морати дати информације - испричао је  Мићић.

Додао је да се тада посвађао с Бобаром и с њим прекинуо сарадњу, те да му ништа није рекао.

Истакао је да првооптуженог у овом случају, бившег радника Агенције за истраге и заштиту (SIPA) Бојана Цвијана, није знао до почетка суђења. Оптужница у предмету "Лутка" подигнута је 2013. године против 32 особе и касније је током поступка раздвојена у двије групе. Неколико оптужених је раније признало кривицу, међу којима и Бобар, који је осуђен на годину затвора. Међу оптуженима у овом случају је и познати криминалац Дарко Елез. Осим пљачке 1,8 милиона марака  из Павловић банке, оптужени се терете за пљачку ПБС банке и Поште у Сарајеву, те за више убистава, између осталих: Бориса Говедарице, Владимира Мачара, Зорана Чарламе Голуба, као и покушај убиства Ђорђа Ждрала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана