»Миће« на слободи

Агенције
»Миће« на слободи

Сарајево - Суд БиХ одбио је приједлог Тужилаштва и укинуо притвор осумњиченима за ратне злочине Андрији Бјелошевићу, Милану Савићу, Душану Кузмановићу, Маринку Ђукићу, Мирославу Пијуновићу, Добривоју Ћулибрку, Саши Гаврановићу, Витомиру Девићу и Зорану Шљуки.

 Одлуком Суда, њима је забрањено напуштања боравишта уз обавезу припадника надлежне полицијске станице да два пута дневно обилазе осумњичене на адреси боравишта.

Бјелошевићу је забрањено напуштања општине Дервента, уз обавезу јављања надлежном органу два пута седмично.

Осумњиченим су забрањена путовања и састајања с одређеним лицима.

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости вршиће се свака два мјесеца, саопштено је из Суда БиХ.

Тужилаштво БиХ раније данас је најавило да ће упутити жалбу на одлуку о укидању притвора за Андрију Бјелошевића и још осам осумњичених за ратне злочине на подручју Добоја и Теслића.

Суд БиХ раније је укинуо притвор и одредио мјере забране Предрагу Маркочевићу, Драгану Марјановићу, Дарију Славуљици и Предрагу Суботићу осумњиченим у овом предмету.

Сви они ухапшени су 1. септембра због сумње да су починили злочин против човјечности 1992. године. Ријеч је о некадашњим челницима добојске и теслићке полиције и припадницима јединице "Миће".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана