Марковићу опет пет година затвора

Н. Т.
Марковићу опет пет година затвора

Бањалука - Слободан Марковић (57) из Бањалуке поново је у бањалучком Окружном суду осуђен на пет година затвора због покушаја убиства суграђанке Биљане Кесеровић, коју је брутално претукао дрвеном палицом.

Пресуда му је изречена након поновљеног поступка, а новом одлуком изречена му је иста казна коју је добио у септембру 2017. године. Ту пресуду Врховни суд Републике Српске укинуо је у мају прошле године и случај вратио на ново суђење. 

Према пресуди, Марковић је Кесеровићеву напао 5. децембра 2016. године у подземној гаражи у бањалучкој улици Светозара Марковића. Наводи се да је напад испланирао, па је под точак “пежоа 308” Кесеровићеве поставио комад дрвета како не би могла покренути возило. Када је сишла у гаражу, она је  безуспјешно покушавала да крене возилом, али није успјела због дрвета па је изашла и сагнула се поред возила да видиш у чему је проблем. Тада ју је Марковић изненада напао и ударио у главу дрвеном палицом дугом 73 центиметра, која је била обложена најлоном.

Од ударца је несрећна жена пала на бетон, а Марковић је наставио да је туче. Ударао ју је по глави и цијелом тијелу, а након неколико удараца подигао ју је и покушао да је угура у возило, али није успио јер се она опирала и поново пала на бетон. Насилник јој је тада стао ногом за врат и наставио да је туче клечећи на њој. Ухватио ју је за врат и завезао јој платно преко уста да не би галамила, али га  је она скинула и почела да дозива у помоћ. Њену вриску чули су комшија Немања Чигојевић и адвокат Дарко Кременовић, који су случајно наишли. Чигојевић је, када је видио Марковића да сједи на жени, повикао:  “Шта то радиш, човјече”, па је насилник почео да бјежи. Он и Кременовић су потрчали за њим и успјели да га сустигну и савладају те задрже до доласка полиције.

Образлажући пресуду, судија Кудрић истакла је да је вијеће на основу доказа утврдило да је оптужени кривично дјело починио с евентуалним умишљајем. Мотив напада и бруталног премлаћивања Кесеровићеве није наведен у оптужници нити је наведен у пресуди.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана