Малољетници за полицију продавали дрогу ђацима

Н. Томашевић, Д. Шиник
Малољетници за полицију продавали дрогу ђацима

Бањалука - Свједоци Специјалног тужилаштва Владимир Кесић (21) и Дамир Чудић (23) изјавили су у бањалучком Окружном суду да су их оптужени инспектори ЦЈБ Бањалука Марко Ковачевић и сад свједок покајник Славко Ђурић ангажовали да за њих продају марихуану.

Кесић је у то вријеме имао 17 година, а Чудић 19, а  дрогу су продавали у дворишту Основне школе "Бранко Ћопић" у бањалучком насељу Борик. Казали су да су дрогу продавали средњошколцима углавном у Борику.

Кесић и Чудић су истакли да су за инспекторе продали око три до четири килограма марихуане и за то им дали између 15 и 20.000 марака. Кесић је казао да му је једном када га је хапсио инспектор Ђурић предложио да за њега и колеге продају дрогу и да ће их заузврат штитити. Испричао је да се потом с њим и Ковачевићем састао и да су му први пут дали око 200 до 250 грама марихуане да прода, а од тога им је дао 4.000 марака. Истакао је да су им инспектори у више наврата давали да за њих продају дрогу. Кесић и Чудић су испричали да су их Ковачевић и Ђурић тукли када им не би дали новац за дрогу. Чудић је казао да му је једне прилике Ковачевић ставио пиштољ на чело и рекао да би га убио када би могао за то да одлежи двије године.

Одбрана оптужених приговорила је исказу свједока и казала да су они контрадикторни.

Оптужени Ђурић признао је кривицу и свједочио против осталих оптужених. Суђење се за трговину дрогом води и против инспектора Срђана Радуловића и Огњена Стијака. Оптужено је још пет полицијских инспектора који се терете за изнуде исказа, фалсификовања, злоупотребе положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана