Мајка искасапљене жене тражи “главу за главу”

Небојша Томашевић
Мајка искасапљене жене тражи “главу за главу”

Приједор - Мајка убијене Азре Хрустић (36), Јасима Топаловић, у Приједорском Окружном суду затражила је да се оптужени Алија Хрустић (49) што оштрије казни.

- Жеља ми је да се осуди на највећу казну. Глава за главу - казала је Топаловићева.

Хрустић је осим за убиство бивше супруге Азре, оптужен за убиство њеног љубавника Енвера Халилагића (42) с којим је кобног дана затекао у кревету. Обоје их је избо више пута ножем и ударио сјекиром. Супругу Азру је чак два пута убо у предјелу полног органа. Суђење у овом случају почело је јуче из почетка, а процес се води од јануара. Предсједница судског вијећа Мирјана Миодраговић-Басрак, казала је да је суђење поновљено због недоласка браниоца оптуженог адвоката Јевте Јанковића на рочиште од 29. јула. Јанковић је истакао да он није крив за то јер је свој недолазак образложио на вријеме, а опет је драконски кажњен с 3.000 КМ.

- Навео сам да нећу доћи због злоупотреба  у овом процесу, а тражио сам и изузеће тужиоца Љубе Мацановића. Такође, према доказима тужиоца овдје се не може  радити о тешком убиству, већ  о убиству на мах - казао је Јанковић.

Додао да је оптужени Хрустић 55 пута ударио бившу супругу и њеног љубавника које је затекао у кревету што указује да је био јако раздражен. Према његовим ријечима оптужени се покушао објесити након злочина, али га је спасио син, па се сам предао полицији. То, сматра Јанковић, говори да се не ради о планираном злочину. Хрустић је злочин починио 27. маја прошле године у кући у којој је Азра радила као помоћница у насељу Средњи Јакуповци код Приједора. Према оптужници дошао је да потражи малољетног сина.

- Када је у дворишту примијетио ауто Енвера Халилагића, из свог аута узео је сјекиру и нож и ушао у кућу. У соби је   затекао наге Азру и Енвера и одмах их је напао сјекиром и ножем те ударио више пута и усмртио. Након злочина је побјегао и послије се пријавио полицији - стоји у оптужници која Хрустића терети за тешко убиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана