Мајка и син признали шверц наркотика

Небојша Томашевић
Мајка и син признали шверц наркотика

Бањалука - Милош Грмуша (26) и његова мајка Бранка Грмуша (56) из Лакташа споразумно су признали кривицу за шверц наркотика, а њихово признање прихватио је бањалучки Окружни суд.

Према споразуму који је закључио са Окружним тужилаштвом у Бањалуци, Милошу је предвиђена казна од три године и седам мјесеци затвора због шверца дроге. Његову мајку чека условна казна од једне године због помагања сину у продаји наркотика. У споразуму је предвиђено да она неће ићи у затвор ако у року од три године не почини ново кривично дјело. Предсједник судског вијећа које је прихватило признање кривице Пане Гаврић објаву пресуде мајци и сину заказао је за данас.

Оптужница Милоша терети да је набављао и шверцовао марихуану од почетка децембра 2016. до 24. јануара 2017. године на подручју Лакташа и Бањалуке.

Наводи се да је дрогу чувао у породичној кући у мјесту Бабића Брдо код Слатине, гдје ју је препакивао, вагао и спремао за даљу продају. Наркотике је, зависно од количине, продавао по цијени од 50 до 650 КМ. Милошеву мајку Бранку терете да је С. Б. дала врећицу у којој је било 100 грама марихуане. Њу је претходно назвао син и рекао јој гдје се дрога налази и да је преда том лицу.

Тужилац Саша Лаботић казао је да је споразуме с оптуженима закључио јер сматра да ће се њима постићи сврха кажњавања.

- Приликом одмјеравања казне за Милоша Грмушу имали смо у виду да је више пута осуђиван. С друге стране, олакшавајуће за њега је његова младост. Када је у питању његова мајка, ради се о особи која није осуђивана, старијој жени нарушеног здравља која је помагала сину и тако починила кривично дјело. То је све за њу цијењено као особито олакшавајуће - казао је Лаботић.

Мајка и син су откривени крајем јануара 2017. године када је полиција у њиховој кући пронашла и одузела око 41,9 грама марихуане и дигиталну вагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана