Мајка давала алиби Проли

Небојша Томашевић
Мајка давала алиби Проли

Бањалука - Мајка Александра Проле (27) из Бањалуке, оптуженог за три разбојништва, Биљана Вујић истакла је у бањалучком Окружном суду да је њен син у вријеме почињења једног разбојништва био на послу, а у другом случају код куће.

- Знам да је у априлу 2014. године у вријеме разбојништва за које га терете био на послу у фирми "АС Стар" у насељу Лазарево. За то имамо и шихтерицу из фирме као доказ. У вријеме друге пљачке у фебруару знам да је био код куће јер ми је отац био болестан и кречили смо стан - рекла је Вујићева.

Нагласила је да вјерује да њен син није починио дјела за која га терете.

Тужилац Биљана Јанковић приговорила је њеном исказу јер, како је рекла, Вујићева није изнијела ништа конкретно о датумима пљачки.

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво Пролу терети да је пријетећи ножем опљачкао три спортске кладионице из којих је украо око 3.200 марака.

Према оптужници, он је прву пљачку починио 3. марта 2014. године када је маскиран ушао у спортску кладионицу "Бет лајв" у бањалучкој Гајевој улици и од раднице украо 940 КМ. Двадесет дана касније опљачкао је пословницу исте кладионице у бањалучкој улици Краља Петра Првог Карађорђевића из које је украо 910 марака.

Треће разбојништво починио је 19. априла 2014. године у улици Краља Петра Другог Карађорђевића гдје је из кладионице "Вилијамс" пријетећи ножем од раднице украо 1.380 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана