Ljubibratić tvrdi da nije član Elezove mafije

Nebojša Tomašević
Ljubibratić tvrdi da nije član Elezove mafije

Sarajevo - Optuženi za organizovani kriminal Vaso Ljubibratić (29) iz Trebinja kazao je u Sudu BiH da nije bio član organizovane kriminalne grupe kojom je upravljao Darko Elez, a koja je počinila više teških krivičnih djela u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ljubibratić je kazao da je ranije osuđivan i da je optužnicu primio dok je bio na izdržavanju kazne u KPZ Sremska Mitrovica, takođe  zbog organizovanog kriminala. Još je istakao da nije tačno da mu je nadimak Trebinjac, kao što piše u optužnici, jer ga, kako kaže, u životu nikad niko nije tako zvao. Optužnica Ljubibratića tereti da je učestvovao u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 6. oktobra 2006. ispred kafića "Sport" u Lukavici. Optužen je i da je bio jedan od direktnih izvršilaca pljačke 2,2 miliona evra Privredne banke Sarajevo 29. juna 2006. u Aleji Bosne srebrene. Na teret mu se stavlja i pljačka 668.000 maraka iz sarajevske Pošte 2 u junu 2008. godine.

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara je na ročištu u petak od vijeća Suda BiH zatražio da Ljubibratiću izrekne mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu napuštanja mjesta boravka, uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu prelaska granice sa ličnom kartom, zabranu sastajanja sa određenim osobama, te da se optuženi obaveže da se jednom nedjeljno javi nadležnoj policijskoj stanici. Čampara je podsjetio da Ljubibratić ima državljanstvo Srbije, pa su predložene mjere garancija da će postupak protiv njega biti završen u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana