Кристини Јанковић повећана казна за убиство бањалучког фотографа

nezavisne.com
Кристини Јанковић повећана казна за убиство бањалучког фотографа

Бањалука - Кристина Јовковић (32) из Бањалуке осуђена је правоснажно на 14 година затвора за убиство свог бившег партнера Александра Мујчиновића Акија (44), почињено са 11 убода ножем у ноћи између 18. и 19. новембра прошле године у кући у бањалучкој Солунској улици.

Тиме јој је Врховни суд РС повећао казну, након што је у Окружном суду Бањалука првостепено била осуђена на 12 година.

Јовковићева је, како стоји у оптужници по којој је проглашена кривом, бањалучког фотографа убила кухињским ножем укупне дужине 32 цм, и дужине оштрице 18 цм, којим га је, како је наведено, убола укупно 11 пута.

Повреде су, како се наводи, проузроковале масивно унутрашње искрварење, те је познати бањалучки фотограф, чија је смрт потресла бројне Бањалучане, подлегао убрзо након што је избоден.

Према овој, првостепеној пресуди, Јовковићева је, након убиства, покушала да сакрије злочин, па је два ћебета и једну плахту, натопљене младићевом крвљу, убацила у двије пластичне вреће у намјери да их баци.

"Када сама није успјела да сакрије извршење кривичног дјела, 20. новембра прошле године око поднева, позвала је своју мајку и њој саопштила да је убила Мујчиновића", наведено је у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана