Косић поново осуђен на исту казну

Небојша Томашевић
Косић поново осуђен на исту казну

Бањалука - Игор Косић из Бањалуке поново је осуђен на двије године затвора у бањалучком Окружном суду јер је скривио саобраћајну несрећу у којој је тешко повриједио Бањалучанина Бојана Брковића, који је касније преминуо.

Пресуду му је, послије поновљеног суђења, изрекло вијеће којем је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић.

Косићу је суђено након што је Врховни суд РС укинуо првостепену пресуду и случај вратио на ново одлучивање. Послије новог разматрања доказа бањалучки суд поново је Косићу одмјерио исту казну.

У пресуди се наводи да је Косић  несрећу изазвао неисправним аутомобилом "опел вектра" 14. августа 2012. године у улици Цара Душана у Трну код Лакташа. До несреће је дошло када је Косић, возећи "опел вектру" недозвољеном брзином од 88 километара на сат, налетио на Брковића, који је стајао на проширењу поред коловоза.

Возећи "опел вектру" пола часа иза поноћи Косић је сустигао "голф 2" у улици Цара Душана, те га обишао великом брзином. Након тога возач "голфа 2" је почео јурњаву за Косићем. Њих двојица тада почињу да се тркају кроз насеље Трн. Косић је у једном тренутку наишао на "голф 3", који је возио Бобан Липић и који је стајао на десној коловозној траци како би у возило примио свог друга Брковића. Косић тада почиње да обилази "голф 3" с десне стране и удара Брковића, који је стајао на проширењу поред пута. Том приликом Брковић је задобио нагњечење мозга. Од повреда је преминуо дан касније у Универзитетском клиничком центру РС.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана