Komarica svjedočio o trostrukom ubistvu

Goran Obradović
Komarica svjedočio o trostrukom ubistvu

Sarajevo - Svjedok tužilaštva Murat Komarica juče je u Sudu BiH na suđenju Mladenu Ždrali Pati opisao kako su 18. novembra 2005. godine u ugostiteljskom objektu "Dva bora" u sarajevskom naselju Vraca ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović, a on ranjen.

Prema optužnici, trostruko ubistvo i ranjavanje Komarice počinio je Boris Govedarica, poslije čega ga je Ždrale sačekao u vozilu, te su se odvezli prema Istočnom Sarajevu.
Komarica je rekao da mu je Milorad Todorović prije ubistva pričao da ima problema i da je reket u pitanju, ili nešto sa SDS-om.

- Tada mi je rekao da vjeruje da su njegovog brata Željka ubili Đorđe Ždrale, Boris Govedarica i još neko. Smatrao je da mu je brat ubijen greškom jer liči na njega - rekao je Komarica.

Svjedok je kazao da je Todorović smatrao da je to zbog njegove neposlušnosti prema RS i reketašima. On je ispričao da ga je u novembru 2005. godine Todorović pozvao putem telefona i rekao da dođe u kafanu "Dva bora" i da su tu bili Todorović, njegov pratilac Janković, izvjesni Omer, a u blizini je bio Šenderović.

- U jednom trenutku začula se pucnjava i to iza mojih leđa, maksimalno na pola metra udaljenosti. Prvo sam mislio da je nekome ispao pištolj ili "hekler" pa opalio. Međutim, pucnjava je bila rafalna, iz "kalašnjikova", od 20 do 30 metaka - rekao je Komarica.

On je pojasnio da je tada pogođen u ruku i kada se nagnuo vidio je Todorovića koji je ostao ukopan na sećiji sa rupom na glavi, a Janković je pao. Omer se bacio na pod. Šenderović je potrčao prema šanku, ali ga je tu pokosio rafal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana