Комарица свједочио о троструком убиству

Горан Обрадовић
Комарица свједочио о троструком убиству

Сарајево - Свједок тужилаштва Мурат Комарица јуче је у Суду БиХ на суђењу Младену Ждрали Пати описао како су 18. новембра 2005. године у угоститељском објекту "Два бора" у сарајевском насељу Враца убијени Милорад Тодоровић, Радомир Јанковић и Есад Шендеровић, а он рањен.

Према оптужници, троструко убиство и рањавање Комарице починио је Борис Говедарица, послије чега га је Ждрале сачекао у возилу, те су се одвезли према Источном Сарајеву.
Комарица је рекао да му је Милорад Тодоровић прије убиства причао да има проблема и да је рекет у питању, или нешто са СДС-ом.

- Тада ми је рекао да вјерује да су његовог брата Жељка убили Ђорђе Ждрале, Борис Говедарица и још неко. Сматрао је да му је брат убијен грешком јер личи на њега - рекао је Комарица.

Свједок је казао да је Тодоровић сматрао да је то због његове непослушности према РС и рекеташима. Он је испричао да га је у новембру 2005. године Тодоровић позвао путем телефона и рекао да дође у кафану "Два бора" и да су ту били Тодоровић, његов пратилац Јанковић, извјесни Омер, а у близини је био Шендеровић.

- У једном тренутку зачула се пуцњава и то иза мојих леђа, максимално на пола метра удаљености. Прво сам мислио да је некоме испао пиштољ или "хеклер" па опалио. Међутим, пуцњава је била рафална, из "калашњикова", од 20 до 30 метака - рекао је Комарица.

Он је појаснио да је тада погођен у руку и када се нагнуо видио је Тодоровића који је остао укопан на сећији са рупом на глави, а Јанковић је пао. Омер се бацио на под. Шендеровић је потрчао према шанку, али га је ту покосио рафал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана