Kod optuženog policija pronašla gram „bijelog“ praha

 Kod optuženog policija pronašla gram „bijelog“ praha 24.11.2017 12:43 | Nebojša Tomašević

Banjaluka - Prilikom hapšenja policija je kod optuženog Vedrana Bodirože (32) iz Banjaluke pronašla pištolj i oko gram „bijelog“, odnosno kokaina, kazala je u banjalučkom Okružnom sudu svjedok Tužilaštva bivša Bodirožina djevojka Nina Haznadar.

Osim Bodirože za šverc narkoticima optuženi su još Ognjen Branković (37), te suspendovani radnik banjalučkog preduzeća „Akvana“ i bokserski sudija Jelenko Tamburić (53) njegova supruga Vesna (60), Nebojša Mikić (39) iz Banjaluke i Nedžad Omeragić (45) iz Broda.

Haznadar je izjavila da je u vrijeme hapšenja bila u vozilu sa Bodirožom s kojim je tada bila u ljubavnoj vezi.

- Zaustavila su nas tri policajca i pretresli. Pištolj su našli između sjedišta, a ne sjećam se gdje su našli drogu. Priveli su nas i dala sam izjavu u policiji i puštena sam - kazala je Hazndar i dodala da ne zna da li se Bodiroža bavio prodajom droge ili je to koristio za sebe.

Ispričala je i da je nakon toga Bodiroža zvao i rekao da je nešto odbacio na mjestu hapšenja.

- Nije rekao o čemu se radi, a ja nisam ništa ni pronašla - rekla je Haznadar.

Bodirožin branilac Marko Mikeš podsjetio je da je njegov klijent dobrovoljno predao drogu policiji.

Tužilac Dragica Glušac juče je kao dokaze sudu predstavila izjave koje su uzete od optuženih u vrijeme istrage. Ovo je izazvalo polemiku sa advokatima odbrane, koji su kazali da su na taj način povrijeđena prava optuženih na odbranu.

Šestorka je optužena da su činili zločinačku grupu koja je od juna 2015. do marta 2017. godine kontinuirano prodavala kokain. Drogu je nabavljao Branković, a prodaju su dogovarali putem telefona.

Jelenka optužnica tereti i za nedozvoljenu trgovinu jer je nabavio i na radnom mjestu u Gradskom olimpijskom bazenu Banjaluka radi nelegalne prodaje držao medicinske tablete ksalol.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica