Код оптуженог полиција пронашла грам „бијелог“ праха

 Код оптуженог полиција пронашла грам „бијелог“ праха 24.11.2017 12:43 | Небојша Томашевић

Бањалука - Приликом хапшења полиција је код оптуженог Ведрана Бодироже (32) из Бањалуке пронашла пиштољ и око грам „бијелог“, односно кокаина, казала је у бањалучком Окружном суду свједок Тужилаштва бивша Бодирожина дјевојка Нина Хазнадар.

Осим Бодироже за шверц наркотицима оптужени су још Огњен Бранковић (37), те суспендовани радник бањалучког предузећа „Аквана“ и боксерски судија Јеленко Тамбурић (53) његова супруга Весна (60), Небојша Микић (39) из Бањалуке и Неџад Омерагић (45) из Брода.

Хазнадар је изјавила да је у вријеме хапшења била у возилу са Бодирожом с којим је тада била у љубавној вези.

- Зауставила су нас три полицајца и претресли. Пиштољ су нашли између сједишта, а не сјећам се гдје су нашли дрогу. Привели су нас и дала сам изјаву у полицији и пуштена сам - казала је Хазндар и додала да не зна да ли се Бодирожа бавио продајом дроге или је то користио за себе.

Испричала је и да је након тога Бодирожа звао и рекао да је нешто одбацио на мјесту хапшења.

- Није рекао о чему се ради, а ја нисам ништа ни пронашла - рекла је Хазнадар.

Бодирожин бранилац Марко Микеш подсјетио је да је његов клијент добровољно предао дрогу полицији.

Тужилац Драгица Глушац јуче је као доказе суду представила изјаве које су узете од оптужених у вријеме истраге. Ово је изазвало полемику са адвокатима одбране, који су казали да су на тај начин повријеђена права оптужених на одбрану.

Шесторка је оптужена да су чинили злочиначку групу која је од јуна 2015. до марта 2017. године континуирано продавала кокаин. Дрогу је набављао Бранковић, а продају су договарали путем телефона.

Јеленка оптужница терети и за недозвољену трговину јер је набавио и на радном мјесту у Градском олимпијском базену Бањалука ради нелегалне продаје држао медицинске таблете ксалол.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица