Кнежевић: Ако сам крив, робијаћу доживотно

Небојша Томашевић
Кнежевић: Ако сам крив, робијаћу доживотно

Бањалука - Ако ме осудите, онда ме осудите доживотно. Нисам починио разбојништво.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду изјавио Синиша Кнежевић који је оптужен да је заједно са Радославом Кнежевићем претукао и опљачкао Милутина Велеушића (75) из Кнежева.

Тужилац Жана Бојић у завршној ријечи затражила је од вијећа да осуди обојицу јер сматра да је доказала наводе из оптужнице.

- Доказима одбране, а посебно изјави свједока Томислава Кнежевића, Радославовог оца, не можемо поклонити вјеру. Он је рекао да је његова породица поштена и да никада нису осуђивани, а то није тачно - рекла је Бојићева.

Додала је да су оба оптужена, али и свједок Томислав осуђивани те је суду предала пресуде које потврђују њене ријечи. Према двије пресуде Синиша и Радослав су осуђивани због крађе. У другој пресуди осуђени су отац и син Томислав и Радослав за наношење лаких повреда.

Адвокат оптужених Кнежевића, Јевто Јанковић затражио је да они буду ослобођени усљед недостатка доказа.

- Истрага у овом случају вођена је незаконито, а цијели случај је монтиран. Оштећени је хронични алкохоличар коме нико не зна кад лаже, а кад говори истину - рекао је Јанковић.

Изношењем завршних ријечи завршено је суђење у овом случају, а предсједник судског вијећа Олга Пантић изрицање пресуде заказала је за данас у 15 часова. Према оптужници, Синиша и Радослав Кнежевић разбојништво су починили 2. маја 2011. године када су својим возилом препријечили пут Велеушићу у Рађићима код Кнежева, због чега је он слетио у канал. Тада су му помогли да ауто извуче на пут, а када им је за ту услугу он дао 10 марака, тражили су 20 КМ. Он је тада сјео у свој аутомобил и кренуо, а они су га пратили све до његове куће гдје су га извукли из возила и бацили на дрво, о које је ударио главом, те му из џепа узели 150 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана