Кесићу двије године и два мјесеца затвора

Небојша Томашевић
Кесићу двије године и два мјесеца затвора

Бањалука - Горан Кесић (45) из Приједора осуђен је у петак у бањалучком Окружном суду на двије године и два мјесеца затвора због покушаја убиства Мирка Кнежевића (42) и повређивања Душана Мајкића, које је избо ножем.

Пресуду је изрекло судско веће, којем је предсједавала Весна Станковић-Ћосовић, која је казала да је Кесићу укинут притвор и одређене мјере забране.

Судија Станковић-Ћосовић је истакла да вијеће сматра да је тужилаштво доказало да је Кесић починио дјело које му се ставља на терет.

- Тврдњу одбране да је оптужени поступао у нужној самоодбрани суд је одбацио, јер нема доказа. Приликом одмјеравања казне као олакшавајуће за оптуженог суд је цијенио да је он у тренутку извршења дјела био смањено урачуњив, да није раније осуђиван и да је отац малољетног дјетета. Као отежавајуће је узето то што је послије напада побјегао и није пружио помоћ повријеђенима - истакла је судија Станковић-Ћосовић.

Према пресуди Кесић је Кнежевића избо ножем у ноћи између 26. и 27. јула прошле године у приједорској насељу Гашићи. Том приликом нанио му је повреду опасну по живот и он је преживио само захваљујући адекватној рекцији љекара. Тога дана Кесић је ножем убо и Мајкића у кољено и лакше га повриједио. Све је почело када је Кесићева невјенчана супруга Весна, коју је он малтретирао, побјегла од њега у двориште комшије, гдје су се затекли Кнежевић и Мајкић. Они су покушали да заштите Весну и дошло је до туче између Кнежевића и Кесића, током које је Кесић убо Кнежевића. Када је то видио, Мајкић пришао Кесићу и ударио га ногом, а он га је убо ножем.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана