Jungić umro od teške povrede glave i krvarenja

Nebojša Tomašević
Jungić umro od teške povrede glave i krvarenja

Banjaluka - Mile Šugić (36) iz Čelinca, zbog čije smrti je optužen Siniša Jungić, umro je od teške povrede glave i krvarenja u mozgu, rekao je juče u banjalučkom Okružnom sudu vještak tužilaštva specijalista sudske medicine Željko Karan.

On  je, tokom suđenja Jungiću, objasnio da je Šugić povredu mogao da zadobije tako što je pao i udario glavom o nešto ili ga je neko udario.

- Osim te povrede imao je prelomljena rebra i povredu grudne kosti, ali te dvije povrede nisu bile opasne po život iako su bile teške. O načinu nastanka povreda ne mogu se izjasniti - kazao je Karan.

Jungić je optužen da je 23. maja ove godine udario Šugića u svom kafiću "Monca" u Čelincu nakon čega je ovaj pao i poginuo. Zbog ovog događaja Jungić je optužen za krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom.

Tokom jučerašnjeg suđenja svjedočilo je nekoliko osoba koje su se u vrijeme smrti Šugića zatekle u kafiću "Monca", ali niko od njih nije vidio trenutak kada je Šugić nastradao.

Svjedočila je i vještak specijalista biohemijske struke Veselka Bjelaković koja je kazala da je Šugić u trenutku smrti bio pijan jer je u krvi imao 1,59 promila alkohola. Kazala je da je Jungić u trenutku kritičnog događaja bio trijezan. Prema optužnici sukob i tuča između Jungića i Šugića izbili su nakon što se Šugić nedolično ponašao u kafiću zbog čega ga je Jungić upozorio. Šugić je skidao majicu i dobacivao gostima pa ga je Jungić opomenuo da to ne čini. Nakon opomene prišao je gostu koji se nedolično ponašao i pokušao da ga izbaci iz kafane. Tada je došlo do tuče. U jednom trenutku Jungić je gurnuo Šugića i on je pao niz stepenice u lokalu udario o pod. Usljed tog pada zadobio je tešku povredu glave, izliv krvi u mozak nakon čega je ubrzo preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana