Из страха Ступар ножем избо комшије

Небојша Томашевић
Из страха Ступар ножем избо комшије

Бањалука - Стефан Ступар (21), оптужен да је ножем покушао да убије тројицу комшија, у вријеме напада на њих био је у стању смањене способности да схвати значај дјела и управља својим поступцима, казао је у бањалучком Окружном суду вјештак психијатар Богдан Стојаковић.

Он је вјештачење урадио по налогу одбране оптуженог у поновљеном поступку који се води против Ступара и његовог очуха Бојана Малиновића, којег терете за учешће у тучи.

Поступак против њих води се поново јер је Врховни суд РС укинуо првостепену пресуду којом је Ступар био осуђен на четири године и 10 мјесеци затвора због покушаја убиства. Малиновић је због учешћа у тучи био осуђен на пола године затвора.

Вјештак Стојаковић је образлажући налаз казао да је Ступар у вријеме дјела био у стању страха и стреса, док се сада каје за почињено дјело.

- Казао ми је да му је жао што је напао и повриједио комшије - рекао је вјештак Стојаковић.

Ступар је пред судијама рекао да му је жао што је сјео с таквим људима јер су они лоши.

Према оптужници, Ступар и његов очух терете да су 27. августа прошле године око 20.30 часова напали комшије Миладинка Савичића (42), Мирка Јовића (55) и Зорана Малиновића (53). Свему је претходила свађа оптужених са Јовићем и Зораном Малиновићем. Током туче Ступар је узео два ножа и избо Јовића, Савичића и Зорана Малиновића, испред чије куће се све и одиграло у селу Драганић Подови код Шипова. Ступар је Јовићу и Савичићу нанио теже повреде, а Зорану Малиновићу лакше. Бојан Малиновић је у овој тучи гурнуо Јовића и лопатом ударио Зорана Малиновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана