Inspektor tražio novac i ručak da pogura tužioca

Inspektor tražio novac i ručak da pogura tužioca 02.11.2017 12:49 | Nebojša Tomašević

Banjaluka - Optuženi inspektor Poreske uprave RS Stevan Tešić tokom razgovora sa direktorom Veterinarske stanice Novi Grad Radovanom Mazalicom o nepravilnostima u radu ove ustanove i mogućem krivičnom djelu pitao je Mazalicu da li može da "pogura" tužioca, a on je odgovorio da može sa 500 KM.

Ovaj, kao i drugi njihovi razgovori, snimljeni su tokom istrage, a juče su predstavljeni u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Tešiću.

"Moramo vidjeti da li želi da razgovara na tu temu. Bi li ti pogurao tužioca - rekao je, između ostalog, Tešić u razgovoru sa Mazalicom tokom sastanka u restoranu "Le Pont" u Prijedoru.

Mazalica je odgovorio "Bih sa 500 maraka, je li to malo?", a na to mu je Tešić rekao da će provjeriti i kroz smijeh dodao: "Platićeš ručak".

Osim o mogućem krivičnom djelu i nepravilnostima u radu Veterinarske stanice, jer je Mazalica navodno prodao sredstva koja su bila zalog za naplatu poreskih dugova, njih dvojica su pričali o lovu i drugim stvarima. Tako se, između ostalog, moglo čuti da pričaju i o sukobu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i Ružice Jukić.

Na audio-snimcima se može čuti kako Tešić govori Mazalici da mu ne treba nikakav doručak, da će na sastanku popiti samo kafu. U sudnici je prikazan i video-snimak sastanka Tešića i Mazalice na kojem se vidi da oni sjede u restoranu. Nakon sastanka inspektor je platio račun i razišli su se svojim vozilima.

Tužilaštvo Tešića tereti za trgovinu uticajem. Optužen je da je 17. decembra prošle godine od Radovana Mazalice zahtijevao nagradu za tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Gordanu Mijatović. Mazalici je obećao da će kod nje insistirati da bude postignut sporazum da bi zbog uočenih nepravilnosti u veterinarskoj stanici dobio uslovnu kaznu.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica