Инспектор тражио новац и ручак да погура тужиоца

Небојша Томашевић
Инспектор тражио новац и ручак да погура тужиоца

Бањалука - Оптужени инспектор Пореске управе РС Стеван Тешић током разговора са директором Ветеринарске станице Нови Град Радованом Мазалицом о неправилностима у раду ове установе и могућем кривичном дјелу питао је Мазалицу да ли може да "погура" тужиоца, а он је одговорио да може са 500 КМ.

Овај, као и други њихови разговори, снимљени су током истраге, а јуче су представљени у бањалучком Окружном суду на суђењу Тешићу.

"Морамо видјети да ли жели да разговара на ту тему. Би ли ти погурао тужиоца - рекао је, између осталог, Тешић у разговору са Мазалицом током састанка у ресторану "Ле Понт" у Приједору.

Мазалица је одговорио "Бих са 500 марака, је ли то мало?", а на то му је Тешић рекао да ће провјерити и кроз смијех додао: "Платићеш ручак".

Осим о могућем кривичном дјелу и неправилностима у раду Ветеринарске станице, јер је Мазалица наводно продао средства која су била залог за наплату пореских дугова, њих двојица су причали о лову и другим стварима. Тако се, између осталог, могло чути да причају и о сукобу министра безбједности БиХ Драгана Мектића и Ружице Јукић.

На аудио-снимцима се може чути како Тешић говори Мазалици да му не треба никакав доручак, да ће на састанку попити само кафу. У судници је приказан и видео-снимак састанка Тешића и Мазалице на којем се види да они сједе у ресторану. Након састанка инспектор је платио рачун и разишли су се својим возилима.

Тужилаштво Тешића терети за трговину утицајем. Оптужен је да је 17. децембра прошле године од Радована Мазалице захтијевао награду за тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука Гордану Мијатовић. Мазалици је обећао да ће код ње инсистирати да буде постигнут споразум да би због уочених неправилности у ветеринарској станици добио условну казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана