Inspektor izmijenila iskaz na suđenju kolegama

Nebojša Tomašević
Inspektor izmijenila iskaz na suđenju kolegama

Banjaluka - Inspektor CJB Banjaluka Milica Gruban kazala je u banjalučkom Okružnom sudu da se ne sjeća da li je na vrećama u kojima je bila droga oduzeta u akciji "Kanon" pisalo koliko su teške.

Ona je ovom izjavom donekle izmijenila iskaz dat Specijalnom tužilaštvu RS u predmetu koji se vodi  protiv njenih kolega inspektora Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića koji se terete za trgovinu drogom.

Tužilac Mladen Mitrović podsjetio je Grubanovu da je u iskazu datom tokom istrage rekla: "Sjećam se da su vreće bile označene rednim brojem s naznačenom količinom".

- Nisam sigurna da sam tako rekla i ne sjećam se da je pisalo koja je količina u vrećama. Saslušao me je tada tužilac Slobodan Ćelić koji mi je prijetio da će me optužiti zajedno s kolegama jer se nisam sjećala detalja - kazala je Gruban i dodala da su je riječi tužioca uplašile.

Ona je na pitanje branioca optuženog Radulovića, advokata Branka Gudala kazala da ne zna da je u CJB Banjaluka postojalo zločinačko udruženje i da je nedostajalo droge iz akcije "Kanon".

Specijalno tužilaštvo RS tereti Kovačevića, Stijaka i Radulovića  da su  bili organizovana grupa koja je prodavala heroin i marihuanu  od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Između ostalog na teret im se stavlja da su ukrali oko tri i po kilograma droge zaplijenjene u akciji "Kanon" u Srpcu. Osim njih optuženo je još pet inspektora koji se terete za iznude iskaza, falsifikovanja, zloupotrebe položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana