Igor Kosić osuđen na dvije godine zatvora

Srna
Igor Kosić osuđen na dvije godine zatvora

Banjaluka - Okružni sud u Banjaluci osudio je Igora Kosića, koji je automobilom "opel vektra" usmrtio Bojana Brkovića, na dvije godine zatvora zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja, rečeno je Srni u Sudu.

Kosić je 14. novembra 2012. godine pola časa nakon ponoći u mjestu Trn, opština Laktaši, na starom putu Klašnice dva - Derviši, automobilom "opel vektra", krećući se prema Banjaluci, sustigao automobil "golf dva", kojim je upravljao Dean Đurić, nakon čega je nastala jurnjava na putu.

Dolaskom u neposrednu blizinu slastičarne "Pingvin" u Ulici cara Dušana u mjestu Trn, Kosić je, svjestan da usljed velike brzine ugrožava druge učesnike u saobraćaju, počeo da koči kako bi izbjegao direktan udar u "golf tri", kojim je upravljao Boban Lipić, a koji je bio zaustavljen na desnoj saobraćajnoj traci u namjeri da u vozilo primi pješaka Bojana Brkovića.

Brković se nalazio na alfaltnom proširenju sa desne strane kolovoza, kada je Kosić svojim vozilom skrenuo desno na parking prostor ispred slastičarne "Pingvin" i tom prilikom ga udario.

Tada je Brković zadobio teže povrede glave od kojih je preminuo sljedećeg dana.

Kosić se nije se pridržavao saobraćajnih propisa, čime je doveo u opasnost život ljudi, usljed čega je nastupila i smrt jednog lica, kažu u Okružnom sudu.

Presuda je izrečena juče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana