Игор Косић осуђен на двије године затвора

Срна
Игор Косић осуђен на двије године затвора

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци осудио је Игора Косића, који је аутомобилом "опел вектра" усмртио Бојана Брковића, на двије године затвора због почињеног кривичног дјела угрожавање јавног саобраћаја, речено је Срни у Суду.

Косић је 14. новембра 2012. године пола часа након поноћи у мјесту Трн, општина Лакташи, на старом путу Клашнице два - Дервиши, аутомобилом "опел вектра", крећући се према Бањалуци, сустигао аутомобил "голф два", којим је управљао Деан Ђурић, након чега је настала јурњава на путу.

Доласком у непосредну близину сластичарне "Пингвин" у Улици цара Душана у мјесту Трн, Косић је, свјестан да усљед велике брзине угрожава друге учеснике у саобраћају, почео да кочи како би избјегао директан удар у "голф три", којим је управљао Бобан Липић, а који је био заустављен на десној саобраћајној траци у намјери да у возило прими пјешака Бојана Брковића.

Брковић се налазио на алфалтном проширењу са десне стране коловоза, када је Косић својим возилом скренуо десно на паркинг простор испред сластичарне "Пингвин" и том приликом га ударио.

Тада је Брковић задобио теже повреде главе од којих је преминуо сљедећег дана.

Косић се није се придржавао саобраћајних прописа, чиме је довео у опасност живот људи, усљед чега је наступила и смрт једног лица, кажу у Окружном суду.

Пресуда је изречена јуче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана