Хирург тражио и узео мито за лажни налаз

Небојша Томашевић
Хирург тражио и узео мито за лажни налаз

Бањалука - Хирург Опште болнице у Приједору Маринко Ловре (63) тражио је и узео мито да би сачинио лажни налаз, казао је у бањалучком Окружном суду свједок тужилаштва Суљо Кусуран.

Он је појаснио да је лажни налаз Ловре урадио на име његовог сина Дине Кусурана, који је био хапшен, да би могао тужити полицију да га је тукла.

- Из приједорске болнице су ме прошле године звали и рекли да ми је син у болници и да треба да се плати 200 КМ трошкова. Послао сам таксисту Зорана да то плати и послије смо добили отпусно писмо у којем је наведено да син нема повреда. Касније ме звала медицинска сестра да контактирам са доктором Ловром. То сам урадио и он ми је рекао да може направити налаз с којим могу тужити полицију, али ће ме то коштати 400, 500 КМ - рекао је Суљо Кусуран на почетку суђења хирургу Ловри.

Додао је да је то пријавио полицији па је у сарадњи с њима договорио састанак с Ловром и дао му новац који су му они дали.

- Дао сам му 500 марака, у ствари били су еври, а он ми је дао налаз. Нисам то ни читао, јер кад сам од њега изашао то је узела инспекторка која ме пратила, а други полицајац је легитимисао хирурга - рекао је Кусуран.

Његов син Дино је испричао да је од Ловре тражио да му направи лажни налаз да је повријеђен ради наплате осигурања у Швајцарској.

- Он је рекао да ће ме то коштати и да неће бити мање од 300 КМ. Новац сам му дао и касније добио налаз. У болницу сам ишао послије хапшења са Миланом Вукојевићем, који је такође добио налаз о повредама. Међутим није нас тукла полиција - рекао је Дино Кусуран.

Према оптужници, хирург Маринко Ловре је од Суље Кусурана узео мито од 500 евра да би сачинио лажни налаз. У налазу је навео да је Суљин син Дино задобио повреде главе и ребара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана