Goranu Ristiću 13 godina zatvora zbog ubistva vršnjaka

Srna
Goranu Ristiću 13 godina zatvora zbog ubistva vršnjaka

Brčko - Goran Ristić /25/ iz Brčkog pravosnažno je osuđen na zatvorsku kaznu od 13 godina za ubistvo vršnjaka čiji su inicijali M.D, izvršenog u maju 2015. godine, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

"Ristić je nepravosnažnom presudom Osnovnog suda Brčko distrikta prvobitno bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, koja je potom po žalbi odbrane smanjena za jednu godinu. Nakon novog žalbenog postupka osuda na 13 godina zatvora za krivično djelo ubistva je potvrđena i kao takva postala pravosnažna", navodi se u saopštenju.


U međuvremenu, u završnu fazu ušao je i dokazni postupak po optužnici protiv Mirka Bosnića, Ristićevog saučesnika, koji je po izručenju BiH zbog ovog teškog krivičnog djela, takođe, izveden pred nadležni sud Brčko distrikta.

Tužilaštvo Brčko distrikta optužilo je Bosnića i Ristića da su 23. maja 2015. godine u brčanskom naselju Grčica upotrebom noževa ubili M.D. Njima je stavljeno na teret da su podmuklo ubistvo ovog mladića izvršili nanošenjem dubokih ubodnih rana po vratu, leđima i nadlaktici.

U saopštenju se navodi da je Tužilaštvo dokazivalo optužne navode prema kojima M.D. tada nije bio u mogućnosti suprostaviti se Bosniću i Ristiću u položaju između njih dvojice u koji su ga doveli u namjeri da ga liše života, a potom mu nanijeli 13 ubodnih i jednu reznu ranu, usljed kojih je i nastupila njegova nasilna smrt.

Osuđeni Goran Ristić je nakon ubistva M.D. vrlo brzo otkriven i uhapšen, dok je optuženi Bosnić lišen slobode nakon bjekstva i višemjesečnog skrivanja u susjednoj Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana