Гледао како му брат гине

Небојша Томашевић
Гледао како му брат гине

Бањалука - Свједок тужилаштва Мирослав Гарић из Челинца, који се возио иза “аудија 80” у којем је погинуо његов суграђанин Бранислав Бранковић, изјавио је у бањалучком Окружном суду да је видио када је једно возило прешло у супротну коловозну траку прије судара.

Гарић је свједочио на суђењу Челинчанину Ђорђу Керезовићу (74), који је оптужен да је пијан скривио поменуту несрећу.

- Возио сам се са Бориславом Бранковићем у “венту”, а испред нас је био “ауди”. У једном моменту сам примијетио неки ауто у нашој коловозној траци. Рекао сам Бранковићу: “Макни се с пута, овај иде на нас”, а он је одговорио: “Погибе ми брат” - казао је Гарић и додао до тада није ни знао да је у “аудију” Бориславов брат Бранислав.

Према његовим ријечима, нешто је ударило у “венто” и зауставили су се, а када је изашао, видио је слупан  “пасат” на путу. У њему је, како је рекао, затекао Ђорђа Керезовића.

- Био је збуњен и питао ме: “Мали, шта је било”. Помогао сам му да изађе, а он није могао да стоји. Видио сам тада да је “ауди” слетио с пута на њиву и да је слупан, па смо отишли до њега. Унутра су били Бранислав Бранковић и његов сувозач Дејан Црнић и оба су била у несвијести. Црнић је касније дошао себи и сам изашао из аута, па сам му помогао да изађе на пут - рекао је Гарић.

Додао је да су убрзо стигли полиција и два возила хитне помоћи, од којих је једно одвезло Црнића и Керезовића, а друго Бранислава, који је касније преминуо у болници.

Оптужница терети Керезовића да је 6. маја возећи пијан “пасатом” прешао у супротну коловозну траку у Подбрђу код Котор Вароша и сударио се с “аудијем 80”, који је слетио с пута, а за је чијим воланом био Бранислав Бранковић. У “пасат” је затим ударио “венто”, који је ишао иза “аудија” и којим је управљао Браниславов брат Борислав. У несрећи је Бранислав задобио тешке повреде опасне по живот, од којих је касније преминуо, а Керезовић и сувозач у “аудију” Дејан Црнић су тешко повријеђени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана