Електричари сакрили оштећење пломбе бројила

Небојша Томашевић
Електричари сакрили оштећење пломбе бројила

Бањалука - Некадашњи електричар бањалучке "Електрокрајине" Винко Савановић (57), који је прије више од четири године ухапшен у акцији "Тесла", намјерава да призна кривицу да је посредовао у скривању оштећења пломби на електробројилу кафе-бара "Империјал" у Бањалуци.

Њега оптужница терети за противзаконито посредовање и фалсификовање или уништавање службене исправе. Његов адвокат Бранко Гудало рекао је да су са Републичким тужилаштвом разговарали о могућем признању, али се нису ништа договорили. У овом случају оптужени су још и електричари "Електрокрајине" Дарко Малинић и Миљан Радоја због примања мита и фалсификовања или уништавања службене исправе. Оптужен је и власник кафића "Империјал" Жељко Врховац коме се на терет ставља давање мита. Јуче је у бањалучком Окружном суду требало да буде одржано прво рочиште у овом предмету, али је одгођено због болести Радоје.

Према оптужници, Врховац је од Савановића затражио да измијени записник о контроли електробројила на кафићу "Империјал" и домаћинству. За то му је обећао дати 700 марака. Савановић је на то пристао. Контролу бројила су обавили Малинић и Радоја и утврдили да пломбе на бројилу не одговарају оригиналним и да се сумња да су фалсификоване. У оптужници је наведено да је Савановић путем телефона позвао Малинића и са њим се договорио да сачине нови записник о контроли у "Империјалу".

Рекао му је да ће за то добити новац. Малинић је то прихватио и заједно са Радојом урадио је нови записник у коме су прикрили раније неправилности. Акција "Тесла" изведена је фебруару 2013. године када је било ухапшено више од 20 електричара због сумње да су омогућавали крађу струје неким од најпознатијих бањалучких ресторана. Након четири године подигнута је оптужница против четири лица и у њој се не помиње крађа струје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана