Експлозив и бомбе пронађени у кући оптуженог

Небојша Томашевић
Експлозив и бомбе пронађени у кући оптуженог

Бањалука - Приликом претреса куће оптуженог за учешће у милионским пљачкама Синише Страживука (49) из Бањалуке полиција је пронашла одређену количину бомби, муниције и експлозива, као и пиштољ, казала је у бањалучком Окружном суду републички тужилац Живана Бајић.

Она је као доказ за те тврдње предала наредбе о претресима Страживукове куће и потврде о одузимању експлозива, пиштоља, бомби и муниције која је пронађена код њега.

Осим Страживука, у овом предмету оптужени су Јовица Караћ (42), Милош Мрђан (42), Томислав Кнежевић (42), Жељко Павловић (40), Ђорђе Ћулум (37) и Аљоша Галић (29) из Бањалуке. Тужилац Бајић је судском вијећу предала и доказе о претресу куће оптуженог Караћа из којих се, како  тврди, види да је код њега пронађена скраћена ловачка пушка. Такође, суду је предала изводе из казнених евиденција за све оптужене према којима су, како је рекла, сви осуђивани.

Страживуков бранилац Никола Томашевић казао је да приговара доказима јер су почињене одређене мањкавости приликом њиховог прибављања. Ипак, о томе ће се изјаснити у завршној ријечи. Кнежевићев адвокат Јасминка Јовишевић истакла је да је њен клијент био осуђен на условну казну и да она треба да буде избрисана, па он није осуђиван.

Према оптужници, Страживук и остали су били чланови злочиначког удружења које је од 2008. до 2011. године починило више разбојништава, у којима су украли близу два милиона марака. Ово удружење дјеловало је на подручју Бањалуке и Приједора. Највећи плијен од 1.035.230 КМ узели су из Комерцијалне банке у центру Бањалуке у априлу 2011. године. Терете их за пљачку 572.857 КМ од радника “Алфа секјуритија”, као и за крађу 229.854 КМ новца “Пошта Српске” које су отели од радника обезбјеђења транспорта из агенције “Центурион”. Оптужени су и за пљачку Рајфајзен банке у бањалучком насељу Дервиши,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана