Дрогу плијенио, а не препродавао

Небојша Томашевић
Дрогу плијенио, а не препродавао

Бањалука - Нисам препродавао дрогу, нити сам је давао нарко-дилерима да је продају, већ сам им је као полицајац одузимао!

Ово је јуче у Окружном суду изјавио инспектор ЦЈБ Бањалука Марко Ковачевић, који је оптужен за организовани шверц дрогом. Он је дао исказ као свједок одбране.

Ковачевић је нагласио да је свој посао инспектора обављао у складу са законом и уставом и да је награђиван за рад. Осим њега, за организовану трговину дрогом Специјално тужилаштво терети бањалучке полицијске инспекторе Срђана Радуловића и Огњена Стијака.

Ковачевић је у свом свједочењу детаљно објаснио свој рад као инспектора и контакте с информантима.

- Не тражим никакве олакшице, али морам да нагласим да сам награђиван за своје резултате у раду 16. априла 2013. године. Осим тога, Одјељење за дроге ЦЈБ Бањалука добило је и златну значку за рад. Нисам члан никаквог злочиначког удружења, нити сам продавао дрогу, нити узимао новац од дроге. Нисам примијетио да је неко од мојих колега то радио - казао је Ковачевић.

Потврдио је да му је Дамир Чудић био информант, али нагласио је да га није штитио, већ, напротив, хапсио и пријављивао тужилаштву. Истакао је да није никога тукао те признао да је приликом хапшења Александра Нинковића употријебљена сила, али да је она била оправдана, што је потврдио и тадашњи начелник ЦЈБ Бањалука Младен Марић.

Специјално тужилаштво терети Ковачевића, Радуловића и Стијака да су организовано препродавали дрогу од краја 2010. године до октобра 2013. године. У овом случају оптужено је још пет полицијских инспектора за изнуде исказа, фалсификовање исправа, повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана